SEVÆRDIGHEDER

NATUR

Loading...

Naturen i og omkring Fjaltring er helt enestående. Blot få kilometer fra  Gæstehuset stoppede enorme isbræer for 15.000 år siden under den seneste istid og det har skabt et råt og kuperet landskab, der er en del af UNESCO Global Geopark Vestjylland. Naturen tiltrækker året rundt surfere, vandrefolk, lystfiskere, fugleelskere og cyklister.

UNESCO Global Geopark Vestjylland:
Byder på helt unikke naturoplevelser for både børn og voksne. Find mere inspiration til oplevelser i geoparken her: www.geoparkvestjylland.dk

Vandring:
Vi har forslag til vandreture med start i Gæstehuset – på 5, 10 og 18 km. Du oplever det vilde Vesterhav, de store istidsskrænter ved Bovbjerg Fyr og det store åbne landskab. Kører du 10 km mod øst til landets tredjestørste skov, Klosterheden, finder du mange afmærkede stier med udsigt til bæverdæmninger og rådyr og kronvildt. Her kan du desuden køre mountainbike, og hvis ikke du har medbragt din egen, så kan du leje end hos Bikepoint Klosterheden.

Cykelture:
Gæstehuset ligger på Vestkystruten som er Danmarks måske smukkeste cykelrute. Der er garanti for frisk havluft, plads til eftertanke og smukke vesterhavssolnedgange.

Surfing:
Stranden ved Fjaltring og Trans byder på gode muligheder for brætsurfing for erfarne surfere. Læs mere om surfing ved Høfde Q her.

KULTUR

Loading...

Kulturliv i Vestjylland

Et rigt kulturliv er heldigvis ikke forbeholdt storbyerne. I Fjaltring og langs vestkysten er der masser at opleve, og denne strækning af vestkysten kunne sagtens kaldes for Kulturkysten for her er virkelig kulturtilbud for enhver smag. Her er lidt inspiration til, hvad du kan opleve.

Kunst- og Kulturcentret Tuskær
Restaurant, musik, yoga og kurser.

Bovbjerg Fyr
Udsigt fra det ikoniske fyrtårn, vestkystens bedste kagebord og skiftende udstillinger og arrangementer.

Strandingsmuseum St. George
Prisbelønnet museum i nabobyen Thorsminde. (Udstilling og restaurant.)

18B
Æstetisk og charmerende spillested i Harboøre ofte med store kunstnere på programmet. (Anne Linnet, Teitur, Mads Langer, Alberte Winding, Ginne Marker, Tim Christensen, med mange, mange flere.)

ET4U
Samtidskunst-projekter i Vestjylland.

Lemvig Museum og Jens Søndergaards Museum.

Gå på opdagelse i den vestjyske kulturhistorie og ikke mindst i de lokale kunstnere som Jens Søndergaard, Niels Bjerre og Thøger Larsen.

LOKALE KUNSTNERE
I Fjaltring bor og arbejder flere kunstnere. Vi skaber gerne kontakt afhængig af dine interesser.

LOKALE SPISESTEDER

Tuskær
Tuskærvej 9
Fjaltring, 7620 Lemvig
Tlf: +45 61 70 82 56

Vilhelmsborg Kro
Ringkøbingvej 139
7620 Lemvig
Tlf: +45 97 88 99

Restaurant La Mar
Havnegade 64, 7680 Thyborøn
Tlf: +45 9783 2244 / +45 40738218

Restaurant Malemukken
Kystcentervej 1, 7680 Thyborøn
Tlf: +45 42800527

Desuden findes der flere spisesteder og caféer i den nærliggende ‘storby’ Lemvig.