OM

Fjaltring er en landsby helt ud til havet. Den gode, frugtbare morænejord strækker sig helt ned til klitterne, så derfor vil du næsten uanset årstid se landmændenes aktivitet på de omkringliggende marker. Her lever landbrug, kultur og natur side om side og du vil under et besøg opleve adskillige store, gamle gårde der ligger lige på den anden side af diget fra havet.

Fjaltring har alle dage taget varmt imod gæster, og derfor var et Gæstehus en helt naturlig udvikling. Det blev opført i 2000 på initiativ fra lokale beboere, og efter et par år blev Gæstehuset optaget i Danhostel-kæden af danske vandrerhjem. Huset drives af frivillige lokale kræfter.

Det er også Gæstehusets formål at styrke lokalsamfundet. Derfor arbejder vi tæt sammen med Landsbyhøjskolen, og Friskolen som arrangerer en højskoleuge første uge i skolernes sommerferie. Gæstehuset har desuden været medvirkende til økonomisk at sikre Fjaltring Købmandsgaard. Gæstehuset og indtægterne herfra spiller med andre ord en aktiv og støttende rolle i et levende lokalsamfund i yderste klitrække.